Soğuk Zincir

Özellikle donuk muhafazası gereken hammadde ve ürün için kullanılan soğuk zincir terimi bir ürünün üreticiden tüketiciye ulaşırken geçirdiği aşamalarda ürünün özelliğine göre uygun derecede muhafaza ve sevk edilmesi süreci olarak tanımlanabilir. Bu zincirin herhangi bir noktada kırılması ciddi boyutta insan sağlığına olumsuz etki edebileceği gibi aynı zamanda ürünün özelliğini ve kalitesini de kaybetmesine yol açar. Bu nedenle tüm üretim süreci hatasız uygulansa dahi depolama ve sevkiyat aşamalarında soğuk zincirin kırılması ürünü tüketilemez hale getirebilir. Esaslıgrup Gıda olarak depolarımızın sıcaklık kayıtları online olarak web üzerinde takip edilirken sevkiyat araçlarımızda data-logger kullanılarak tüm sevkiyat ve teslimat süreçlerindeki sıcaklık kayıtları kontrol edilebilmektedir. Sevkiyatlarımızda kendi araçlarımızın yanı sıra destek aldığımız lojistik firmalarının araçları da kullanılmaktadır. Tüm sevkiyatlarda yasal düzenlemelere ilave olarak firmamız ve müşterilerimiz tarafından belirlenen gıda güvenliği kurallarına koşulsuz uyulması beklenir. Frigofirik, yabancı nem ve koku barındırmayan araçlarla bayi depolarına aktarılan ürünlerin bayi deposundan son tüketiciye dağıtımı da yine fabrikamızın kontrolü altındadır. 

Dondurulmuş ürünlerin raf ömrü süresince sağlıklı ve taze kalmasını sağlamak amacıyla minimum -18 °C'de depolanıp taşınması gerekirken taze gıdalar 0/+4°C sınırını aşmamalıdır.

#